Crowdbranding

‘Consumenten, merken en media creëren samen een unieke ervaring.’

Crowdbranding werkt het beste met merken die sympathiek bevonden worden door de consument. De consument wordt namelijk gevraagd mee te werken aan de realisatie van een unieke ervaring. Uiteraard wordt de consument beloond voor haar inspanningen door middel van te winnen prijzen/ korting op producten/ prijzengeld/ toegangskaarten/ etc.

Zelf uitgevoerde voorbeelden:

The New African Soul Battle voor ASN BankDe ASN Bank en Africa Unsigned gingen de uitdaging aan: met behulp van crowdfunding een talentvolle Afrikaanse artiest een kans op een doorbraak geven. In een online battle streden zangeres Neema en de band Sauti Sol, beide uit Kenia, om de investering van muziekliefhebbers. ASN Bank, haar klanten en de fans van Neema brachten samen €20.000 bij elkaar. Met dit bedrag is de Keniaanse zangeres naar Nederland gehaald om op te treden voor haar nieuwe Nederlandse fans en een volledig album op te nemen.

Stand Up Against Poverty voor GCAP

Ieder jaar wordt stil gestaan bij het armoede probleem door GCAP. Zij gaven mij met Africa Unsigned de opdracht op een positieve manier de jeugd de betrekken bij het probleem. Wij hebben medewerking gevraagd en gekregen van Giel Beelen om zijn luisterpubliek te laten kiezen uit drie Afrikaanse bands. Luisteraars konden stemmen op een speciale website. Muziekfans die hun stem uitbrachten maakte kans op een reis naar een muziekfestival in Mali. De band met de meeste stemmen werd naar Nederland gehaald om samen te werken met DJ Gregor Salto. Het resultaat is een swingende Afrobeat track en een videoclip waarin te zien is hoe de Zimbabwaanse jongens van Mokoomba duizenden jongeren verrassen met hun talent.

Mali Foly voor Bavaria

Bavaria organiseerde een competitie onder getalenteerde zangers in Mali. Zangeres Bakoro was de winnares van de competitie. Zij mocht op kosten van Bavaria de studio in om een professioneel album op te nemen. Daarnaast werd haar gevraagd een track te maken over Bavaria met de lokaal zeer bekende zanger Modibo. Africa Unsigned kreeg de opdracht een videoclip en een commercial te maken van de samenwerking. E voilà, het resultaat!

Facebook Twitter Linkedin Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

HTML tags are not allowed.